Seneste Danmarksnyheder

Twitter må lukke tiltag efter en uge: ‘Det siger noget om, hvor desperat Elon Musk er for at tjene nogle penge på platformen’

Og grunden til, at systemet så hurtigt er faldet på halen, skal måske også findes i Elon Musks klare mål om at tjene penge på Twitter.

– Det er blevet udrullet ekstremt hurtigt.

– Det siger jo noget om, hvor desperat Elon Musk er for at tjene nogle penge på den her platform, at man indfører et system uden at teste det ordentligt, siger Astrid Haug.

Hun vurderer, at fyringerne og det fejlslagne forsøg på at tjene penge på verificerede profiler, har rykket Elon Musk længere væk fra et overskud på Twitter.

– Der er jo ikke nogle offentlige tal, men Musk har jo selv været ude at sige, at man taber fire millioner dollar om dagen, og mange annoncører har sagt, at de lige holder Twitter på pause, indtil de kan se, om det er en platform, de har lyst til at være på, lyder det.

Kunne potentielt være farligt

Det nu parkerede verifikationssystem nåede at blive udrullet i USA, Storbritannien, Canada, Australien og New Zealand.

Og det indeholdt en lang række risici, at man så let kunne udgive sig for at være officielle brandmyndigheder, politi eller for eksempel militæret.

– Vi har jo vænnet os til, at det her blå flueben betyder, at noget er verificeret. Det var jo faktisk et system, der fungerede rigtig godt.

– Og hvis der så kommer forkerte meldinger fra brandmyndigheder eller politiet, så kan det jo være ret farligt, siger Astrid Haug.

Mens der nu er sat en midlertidig stopper for, at falske profiler så nemt kan blive verificerede, så forudser hun, at Twitter-brugerne fremover vil møde en række andre nye tiltag på det sociale medie.

– Det, jeg tror, vi vil se, er flere forsøg på at lave abonnementer, hvor brugerne skal betale.

– Jeg tror, at vi går en meget tumultarisk tid i møde, hvor Elon Musk bruger Twitter som et åbent laboratorium, afslutter Astrid Haug.

Denne hjemmeside bruger cookies til at forbedre din oplevelse. Vi antager, at du er ok med dette, men du kan framelde dig, hvis du ønsker det. Acceptere Læs mere

Politik om beskyttelse af personlige oplysninger og cookies