Seneste Danmarksnyheder

Trumps tidligere rådgiver ville ikke forklare sig om stormløb mod Kongressen. Nu er han dømt fire måneders fængsel

Historisk dom

DR’s korrespondent i USA, Lillian Gjerulf Kretz, siger, at udvalget specifikt ville forsøge at få svar på Bannon og Trumps forsøg på at presse den republikanske vicepræsident til at afvise delstaters valg af den dengang nyvalgte præsident, Joe Biden.

– Det er første gang i nyere tid, at en person bliver idømt fængselsstraf for foragt for Kongressen, siger hun.

Hun vurderer, at det er en dom, som også vækker opsigt hos andre, der er involveret i sagen.

– Det er et klart signal til mange vidner i Trumps inderkreds, som indtil nu har nægtet at følge stævninger, om, at der kan være en personlig pris at betale – herunder fængselsstraf, siger Lilian Gjerulf Kretz.

Ikke den eneste sag, som Steve Bannon kan dømmes i

Steve Bannon blev tilbage i juli kendt skyldig i de to forhold, men Bannons advokat har ifølge CNN allerede sagt, at dommen vil blive appelleret. Dommeren besluttede, at Bannon ikke behøver at afsone dommen, før at en appelsag har fundet sted. Anklagerne gik efter en dom på seks måneder.

Det er ikke den eneste sag, der kan give Steve Bannen en ækel hovedpine. I september blev der rejst tiltale mod ham om hvidvaskning og sammensværgelse ved at bedrage donorer til at betale penge til Trumps byggeri af en mur ved den amerikansk-mexicanske grænse.

Her risikerer han en dom på op til 15 års fængsel, men han nægter sig skyldig.

Denne hjemmeside bruger cookies til at forbedre din oplevelse. Vi antager, at du er ok med dette, men du kan framelde dig, hvis du ønsker det. Acceptere Læs mere

Politik om beskyttelse af personlige oplysninger og cookies