Seneste Danmarksnyheder

Trumps egen vicepræsident udfordrer ham ‘nu hvor knivene er ude’

Efter to års radiotavshed undsiger Mike Pence tidligere præsident Donald Trumps retorik om stormen på Kongressen.

Det gør han i forbindelse med lanceringen af sin nye erindringsbog ‘So Help Me God’, der udkommer i dag og blandt andet handler om tiden som Trumps vicepræsident.

Pence har i den forbindelse allerede været på skærmen i et interview med tv-stationen ABC News. Her klandrer den daværende vicepræsident blandt andet Donald Trump for at være medansvarlig for angrebet på Kongressen 6. januar 2021.

Pence siger, han er “vred” over, hvordan Donald Trump på Twitter opfordrede demonstranter til at samles ved Kongressen, efter Trump tabte præsidentvalget til Demokraternes kandidat Joe Biden, og Pence ikke ville fornægte valgresultatet.

En beslutning, der ifølge Pence selv bragte ham og hans familie i fare på grund af Donald Trumps gøren og laden.

– Præsidentens ord var uforsvarlige, og hans handlinger var uforsvarlige. Præsidentens ord den dag til vælgermødet (inden stormen på Kongressen, red.) bragte mig og min familie og alle i kongresbygningen i fare, siger han.

Samme konklusion når lektor i amerikansk politik ved Syddansk Universitet Niels Bjerre-Poulsen frem til.

– Trump bragte ham i direkte livsfare ved at sende et tweet ud om, at Mike Pence har svigtet os.

  • Den 6. januar 2021 blev Kongressen i USA stormet af vrede demonstranter, der ville have underkendt valgresultatet fra præsidentvalget den 3. november 2020.

  • Angrebet startede, efter at den afgående præsident, Donald Trump, havde holdt en tale, hvor han blandet andet sagde, at man skulle tage landet tilbage.

I interviewet med ABC News bliver der henvist til et tweet, hvor Trump under angrebet på Capitol skrev, at han ærgrede sig over, at pence “ikke havde modet til at gøre, hvad der burde være blevet gjort”.

Som svar til Trumps tweet sagde Pence til sin datter ifølge ham selv under angrebet: “Det kræver ikke mod at bryde loven. Det kræver mod at opretholde den”.

Denne hjemmeside bruger cookies til at forbedre din oplevelse. Vi antager, at du er ok med dette, men du kan framelde dig, hvis du ønsker det. Acceptere Læs mere

Politik om beskyttelse af personlige oplysninger og cookies