Branden fik kinesere i Shanghai, Beijing og andre større byer til at gå på gaden og kræve, at coronarestriktionerne hører op. Nogle af demonstranterne krævede også præsident Xi Jinpings afgang.
Protesterne er dog sidenhen ebbet ud på grund af massiv tilstedeværelse af politi de steder, hvor protesterne har fundet sted.
Kinas øverste sikkerhedsagentur har angiveligt også taget kontakt til demonstranter og krævet information om, hvor de har opholdt sig.
Protester vil fortsætte
Men de her anti-nedlukningsprotester vil fortsætte, vurderer DR’s Asien-korrespondent, Philip Róin.
– Vi skal fortsat forvente flere af den her slags protester rundt om i Kina af den simple årsag, at der stadig er mange kinesere indespærret på grund af coronaregler, og de er nu blevet inspireret til at sige fra.
Men store protester, som dem vi så i løbet af weekenden, bliver ifølge Philip Róin svære at mønstre igen. Det skyldes, at myndighederne har besluttet sig for at gå hårdt til værks mod den type protester.
– Det er vigtigt at adskille de protester, der var rettet direkte mod Kommunistpartiet over weekenden og de her protester mod hårde nedlukninger. Haizhu-distriktet i Guangzhou har været lukket ned i snart en måned under forhold, som har gjort det enormt svært at leve – især for de mindre bemidlede.
– Det er et område med en masse systuer og migrantarbejdere, der ikke har haft de fornødenheder, der skal til for at overleve en nedlukning, fortæller Philip Róin.