Seneste Danmarksnyheder

Tre migranter har overlevet 11 dages sejlads på olietankers ror

Den spanske kystvagt på De Kanariske Øer gjorde et mærkværdigt fund, da olietankeren Alithini II anduvede havnen i Las Palmas de Gran Canaria efter 11 dages Atlanterhavs-sejlads.

På roret af det tonstunge tankskib sad tre blinde passagerer, der har klamret sig til roret få meter over vandlinjen, siden skibet stævnede ud fra Lagos i Nigeria den 17. november. I fugleflugt er det en distance på mere end 3.000 kilometer, men turen omkring Cap Verde er omkring 2.400 sømil eller cirka 4.500 kilometer.

Ifølge kystvagten var de tre migranter så slemt tilredte og dehydrerede, at de nu er indlagt på lokale hospitaler. Hverken kystvagten eller lokale medier oplyser, hvad der skal ske med de tre efterfølgende, ej heller om de kan være berettiget til asyl.

Det er ikke første gang, at migranter sniger sig om bord på olietankere fra netop Lagos, Nigeria med kurs mod De Kanariske Øer. Tilbage i efteråret 2020 blev der ad to omgange fundet blinde passagerer på roret af olietankere, der ankom til den spanske øgruppe fra Nigeria.

Denne hjemmeside bruger cookies til at forbedre din oplevelse. Vi antager, at du er ok med dette, men du kan framelde dig, hvis du ønsker det. Acceptere Læs mere

Politik om beskyttelse af personlige oplysninger og cookies