Seneste Danmarksnyheder

Tennessee forbyder dragshows i det offentlige rum – flere stater kan være på vej med lignende lovgivning

Det er slut med dragshows i det offentlige rum i staten Tennessee i USA. Altså fra 1. juli.

Den republikanske guvernør Bill Lee underskrev loven torsdag eftermiddag, kort efter at den blev vedtaget i delstatens senat.

I loven lyder det, at “topløse dansere, go-go dansere, eksotiske dansere, strippere, mandlige eller kvindelige efterlignere, der underholder på en måde, som appellerer til en lysten interesse eller lignende underholdere” ikke må optræde offentligt, hvor mindreårige har adgang til showet.

Den republikanske statssenator Jack Johnsen, der var med til at fremsætte lovforslaget, benægter, at lovgivningen skulle være målrettet dragshows eller transkønnede personer. Det siger han til CNN.

– Det putter ganske simpelt aldersbegrænsninger på for at sikre, at børn ikke er til stede ved seksuelt explicitte optrædener, siger Jack Johnson.

Knap så fasttømrede rettigheder

Men spørger man Peter Edelberg, der er forsker i LGBT+-historie ved Københavns Universitet, så er der tale om et udtryk for en større tendens, hvor nogle af de rettigheder, som gælder køn, kønsidentitet og seksualitet i stigende grad er under pres.

– Det bliver i stigende grad et politisk spørgsmål. Og det viser sig, at de her rettigheder ikke var så fasttømret, som man forestillede sig, de var, siger Peter Edelberg.

Ifølge ham bliver LGBT+-personer tit symbolet på noget, der er “moderne, for meget og ude af sync med befolkningen“.

– Og de får denne her symbolske plads, som dem man skal ramme, hvis man skal tilbage til sådan en god gammeldags konservativ verdensorden.

Flere stater på vej med lignende lovgivning

Men det kommer altså ikke til at være enden på dragshows i USA – eller Tennessee, vurderer Peter Edelberg.

– Dragshows kommer jo ud af en undergrundskultur – og en kriminaliseret undergrundskultur. Det var der, det voksede og blev stærkt og markant for en gruppe af mennesker. Og det vil det nok fortsætte med at være, siger Edelberg.

Denne hjemmeside bruger cookies til at forbedre din oplevelse. Vi antager, at du er ok med dette, men du kan framelde dig, hvis du ønsker det. Acceptere Læs mere

Politik om beskyttelse af personlige oplysninger og cookies