Mange srilankanere bebrejder præsident Rajapaksa og hans magtfulde familie for den økonomiske krise, som landet befinder sig i, og som er den værste, siden landet fik sin uafhængighed i 1948.
– Jeg tror ikke, det er fordi, man har fået en ny, stor kærlighed til de andre partier i parlamentet. Det er mere en vrede mod den familie (Rajapaksa-familien, red.), der har magten nu, siger Mikkel Kaagaard.
– Samtidig har man oplevet, at de har været meget ligegyldige over for befolkningens lidelser. De har ført sig frem og har hele tiden villet vise, hvor magtfulde og hvor rige de var. De har blandt andet blæret sig med deres rigdom på sociale medier, og det er noget af det, der har gjort folk meget vrede, siger han.
I demonstrationer, der har stået på siden marts, har srilankanere vist deres utilfredshed med styret og den økonomiske situation – og i dag eskalerede urolighederne, da demonstranter i formiddag dansk tid stormede præsidentboligen.
Demonstranterne trængte igennem politiafspærringen og ind i boligen, der ligger ud til kysten i det centrale Colombo, hvor de tog selfies i præsidentens sofaer, badede i hans pool og flagede med det srilankanske flag.
I eftermiddag meddelte premierminister Ranil Wickremesinghe så, at han ville forlade sin post efter krav fra oppositionen.
– For at sikre borgernes sikkerhed er han villig til dette, som er anbefalet af oppositionens partier, siger Wickremesinghes kontor ifølge AP.
Senere på dagen blev også hans embedsbolig lidt længere nede ad gaden i hovedstaden Colombo stormet og efterfølgende sat i brand ifølge BBC.
På gaderne foran embedsboligerne og præsidentens kontorer kom det til voldsomme sammenstød med politiet, der både brugte tåregas og vandkanoner mod demonstranterne.
Og lørdag aften dansk tid meddelte formanden for Sri Lankas parlament, at også præsidenten vil gå af.
– For at sikre en fredelig overgangsperiode har præsidenten sagt, at han vil gå af 13. juli, siger Mahinda Abeywardana i en tv-tale ifølge AFP.
Se, hvordan det så ud, da præsidentboligen blev stormet: