Seneste Danmarksnyheder

Sydkoreanske børn kan være bortadopteret til Danmark under falsk identitet

Ofre på begge sider

En historie fra en sydkoreansk familie er nu tikket ind i Peter Møllers indbakke.

Familien kontaktede DKRG i håb om at finde deres søn, som i 1980’erne blev bortadopteret i mod moderens vilje. De kalder det “deres største sorg og tragedie i familien”.

Drengen blev bortadopteret gennem bureauet Holt. Den danske familie skal løbende sende billeder til den biologiske familie i Sydkorea for at bevise, at han har det godt.

Peter Møller og organisationen kom frem til, at sønnen befandt sig i Danmark, og har planlagt at lede efter ham.

– Vi har fået at vide af søsteren, at der er et billede, hvor han står med sine forældre foran en bondegård et eller andet sted i Danmark, fortæller Peter Møller.

Han tilføjer, at da de kun er i besiddelse af det koreanske navn og fødselsdato, kan det være svært at opspore personen, da de forventer, at navnet er blevet ændret under adoptionen.

– Der er bare for at sige, der er folk på begge sider som bliver påvirket af de her sager, siger Peter Møller.

Organisationen ‘Danish Korean Rights Group’ har indtil videre indgivet 53 sager fra Danmark. Man forventer svar på sagerne om tre måneder.

Udover Danmark har Peter Møller modtaget sager fra lande som Sverige, Frankrig, Belgien og Canada. DKRG har besluttet at åbne et samarbejde med de respektive kontaktpersoner i landene.

DR Nyheder har forsøgt at få en kommentar fra adoptionsbureauerne og DIA, men de er ikke vendt tilbage på vores henvendelser før artiklens udgivelse.

Denne hjemmeside bruger cookies til at forbedre din oplevelse. Vi antager, at du er ok med dette, men du kan framelde dig, hvis du ønsker det. Acceptere Læs mere

Politik om beskyttelse af personlige oplysninger og cookies