Seneste Danmarksnyheder

Sveriges borgerlige partier er klar med en ny regering

Den borgerlige fløj i Sverige er blevet enige om at danne regering.

Regeringen kommer til at bestå af de tre partier, Moderaterne, Kristendemokraterna og Liberalerne, mens Sverigedemokraterne bliver støtteparti, lyder det.

Det oplyser partiernes ledere på et fælles pressemøde.

– Vi har gjort præcis det, vi sagde, vi ville gøre. Vi er færdige, siger Moderaternes leder, Ulf Kristersson, som fortæller, at de fire partier er blevet enige om et nyt regeringsgrundlag.

Svenskerne gik til valg den 11. september. Her kan du se, hvordan mandaterne fordelte sig ved valget:

Største borgerlige parti står uden for regering

Sverigedemokraterna, som altså ikke er blevet en del af den nye regering, blev ellers det største borgerlige parti ved valget den 11. september.

Her løb de med 76 af mandaterne, mens Moderaterne, som blev det andetstørste borgelige parti, fik 68.

Sverigedemokraterne har som konsekvens fået stor politisk indflydelse på regeringsgrundlaget, ikke mindst på migrationspolitikken, siger Ulf Kristersson, som ved pressemødet understregede, at regeringen vil indgå i et “respektfuldt samarbejde” med Sverigedemokraterna.

Partiets formand, Jimmie Åkesson, lagde dog ikke skjul på, at han havde foretrukket, at Sverigedemokraterna havde været en del af regeringen.

Denne hjemmeside bruger cookies til at forbedre din oplevelse. Vi antager, at du er ok med dette, men du kan framelde dig, hvis du ønsker det. Acceptere Læs mere

Politik om beskyttelse af personlige oplysninger og cookies