Seneste Danmarksnyheder

Storbritanniens regering dropper udskældte planer om skattelettelser

Den konservative britiske regering har valgt at droppe planer om skattelettelser primært rettet mod Storbritanniens rigeste.

Det oplyser den britiske finansminister, Kwasi Kwarteng, på Twitter.

– Vi forstår det, vi har lyttet, skriver ministeren blandt andet.

Det er specifikt forslaget om de såkaldte “45p”-skattelettelser, en form for topskattelettelse, der nu får kniven.

– Det er blevet tydeligt, at 45p-skattelettelserne er blevet en distraktion fra vores overordnede mission, som går ud på at håndtere de udfordringer, vores land står overfor, lyder det fra Kwasi Kwarteng.

Han siger, at regeringen med ændringen kan fokusere mere på gennemførelsen af de øvrige dele af pakken med reformer.

‘Kontroversielle og vanskelige beslutninger’

Regeringen har holdt hårdt fast i rigtigheden af skattelettelserne, som blev lanceret i slutningen af september som led i en storstilet økonomisk plan, der skal genoprette Storbritanniens haltende økonomi og sætte gang i væksten i landet.

– Vi var nødt til at gribe til hurtig handling for at få vores økonomi til at vokse, til at at få gang i Storbritannien, samtidig med at vi tager os af inflationen. Og det betyder selvfølgelig, at der skal tages kontroversielle og vanskelige beslutninger, lød det fra premierminister Liz Truss i forbindelse med lanceringen.

Der gik dog ikke mange minutter, før kritikken begyndte at hagle ned over finansieringen af skattelettelserne, som ifølge planen skulle betales med lånte penge.

Samtidig fik forslaget det britiske pund til at styrtdykke sammenlignet med den amerikanske dollar og sendte renten på de lån, regeringen efter planen skulle bruge til skattelettelserne, på himmelflugt.

Det er kun 45p-skattelettelsen, der droppes. Andre skattelettelser forbliver en del af regeringens økonomiske plan, flere af dem finansieret af lån.

Denne hjemmeside bruger cookies til at forbedre din oplevelse. Vi antager, at du er ok med dette, men du kan framelde dig, hvis du ønsker det. Acceptere Læs mere

Politik om beskyttelse af personlige oplysninger og cookies