Seneste Danmarksnyheder

Storbritanniens næste premierminister lover stabilitet og samling

I oppositionspartiet Labour er det dog mere forbandelser end bønner, der bliver sendt Sunaks vej.

Partiet ønsker – som et flertal af briter – et nyt valg, så det er vælgerne, og ikke blot de konservative politikere, der får chancen for at pege på, hvem de mener skal lede landet.

– Det her er en fortsættelse af de problemer, som Det Konservative Parti har haft. Altså vi har haft tre premierministre på tre måneder, siger Labours næstformand, Angela Rayner.

Labour: Familier har intet hørt

Hun mener, at Sunak skylder at fortælle briterne, hvordan han vil håndtere inflationen, efter at Liz Truss måtte droppe sine skattelettelser.

– Familier er virkelig bekymrede for leveomkostningerne, og de har intet hørt fra Rishi Sunak i den uge, hvor vi har haft formandskampen, om hvordan han vil håndtere de udfordringer, de står overfor, siger hun.

Tim Bale, professor i politik ved Queen Mary-universitetet i London, kalder dog overfor nyhedsbureuaet Reuters Sunak “en hel del mere kompetent” end Truss.

Han mener, at partiet vil gå frem i meningsmålingerne, bare af den årsag at Sunak ikke er Truss.

– Men de konservative er ikke ude af skoven endnu, siger han.

Kritikken kom også med det samme til den nye premierminister. Politisk korrespondent hos britiske Sky News, Liz Bates, betegnede hans kortfattede tale som at “se en politisk robot”.

– Han skal træde ud af rollen som kompetent finansminister under pandemien, siger hun til Sky News.

Første farvede premierminister

Rishi Sunak, der er at indisk afstamning og praktiserende hindu, bliver Storbritanniens første farvede premierminister. Hans udnævnelse bliver derfor mødt med glæde fra Storbritanniens store indiske mindretal.

Også Narendra Modi, Indiens premierminister, sender lykønskninger fra den tidligere britiske koloni med henvisning til den indiske lysfest, diwali, der begynder i dag.

– Særlige diwali-lykønskninger til “den levende bro” af britiske indere, i og med at vi transformerer vores historiske bånd til et moderne partnerskab, skriver han.

Denne hjemmeside bruger cookies til at forbedre din oplevelse. Vi antager, at du er ok med dette, men du kan framelde dig, hvis du ønsker det. Acceptere Læs mere

Politik om beskyttelse af personlige oplysninger og cookies