Seneste Danmarksnyheder

Spektakulært skakdrama er stadig uforløst: ‘Det er noget, alle snakker om’

Det gælder både delen med at trække sig fra en turnering efter en kamp samt det, at han har ladet sig tabe med vilje.

– Det her er ikke inden for skiven af, hvordan man bør opføre sig som verdensmester, siger Sune Berg Hansen og understreger, at der med den titel følger nogle forpligtelser med.

Dansk Skak Union vil ikke spekulere i det

Hos Dansk Skak Union, der organiserer danske skakklubber, vil formand Poul Jacobsen ikke bruge krudt på at gisne om, hvem der har ret.

Han medgiver dog, at det selvfølgelig stadig er vigtigt og interessant, hvad der foregår.

– Det er fuldstændig umuligt at svare på, hvad der er op og ned.

– Måske finder man et fældende bevis, måske konkluderer man på et tidspunkt, at der var ingenting i sagen. Det er svært at sige, siger Poul Jacobsen.

Skakmester: Nogle har snydt med sendere i sko og hår

Det er dog set før, at nogle har snydt ved fysiske skakkampe, fortæller Sune Berg Hansen.

For eksempel hvor nogle har hjulpet med et signalsystem, så spillere fik signal undervejs om, hvilke træk der skulle laves. Han fortæller også, at der har været historier, hvor nogle har haft sendere i sko og i håret.

Også Poul Jacobsen mener, at det er realistisk, at der kan være forekommet snyd ved fysiske kampe.

– Man har set mange eksempler gennem de sidste mange år, hvor man har bedt spillere på forskellige niveauer om at vise, hvad de har i lommerne, og nogle er sågar blevet bedt om at afføre sig skjorte og så videre.

– Nogle har haft mobiltelefoner og andre kommunikationsting tapet fast til kroppen, så det er bestemt ikke urealistisk, siger han.

Formanden påpeger dog, at topskak i dag på verdensplan også bliver kontrolleret tæt, og at det især ved fysiske turneringer bliver tjekket, om de for eksempel har mobiletelefoner og smartwatches på sig.

Denne hjemmeside bruger cookies til at forbedre din oplevelse. Vi antager, at du er ok med dette, men du kan framelde dig, hvis du ønsker det. Acceptere Læs mere

Politik om beskyttelse af personlige oplysninger og cookies