Seneste Danmarksnyheder

Soldaten Vasyl griner af Putins nye krigstrusler: Bare kom – og husk ligposer

Ruslands militær kæmper fortsat med at rekruttere nok mandskab til krigen i Ukraine. Blandt andet lokker man kampvognssoldater med et engangsbeløb på 200.000 rubler (23.000 danske kroner) og en månedsløn på 250.000 rubler (næsten 29.000 kroner), hvis de melder sig under fanerne.

Ruslands- og Ukraine-korrespondent Matilde Kimer mener, at Putins budskab også er henvendt til befolkningen hjemme i Rusland, men at alle ikke opfatter det positivt:

– Jeg forestiller mig, at der sidder en del familier rundt omkring i Rusland, med sønner og døtre, der har mistet arme og ben i krigen, som synes, at det er arrogant at sige, at man slet ikke er begyndt endnu.

Det er uklart, hvor mange soldater og andre militære enheder, Rusland indtil videre har mistet i krigen i Ukraine. Ifølge det ukrainske militær kan der være tale om næsten 37.000 soldater, omkring 1.600 kampvogne og omkring 3.800 pansrede mandskabsvogne til dags dato, skriver avisen Kyiv Independant.

Putin advarer om en tragedie for ukrainerne

I sin tale kritiserede Putin også Vesten for at hjælpe Ukraine i krigen mod Rusland.

– Vi har mange gange hørt, at Vesten vil bekæmpe os til sidste ukrainer. Det vil være en tragedie for ukrainerne, men det lader til at gå i den retning, lød den dystre forudsigelse fra Moskva i går.

Retorikken i Moskva har ændret sig fra, at Ukraine begår folkedrab på russere og derfor skal “afnazificeres” til, at det er Vesten, der har forstærket krigen ved at give våben til Ukraine, siger Matilde Kimer:

– Putin forsøger at give et billede af, at det er i Vestens interesse at fortsætte krigen, da det kun er ukrainere, der dør.

Denne hjemmeside bruger cookies til at forbedre din oplevelse. Vi antager, at du er ok med dette, men du kan framelde dig, hvis du ønsker det. Acceptere Læs mere

Politik om beskyttelse af personlige oplysninger og cookies