Seneste Danmarksnyheder

Sjælden Xi uden for manuskript fanget på kamera på Bali

Det vides ikke, hvilke læk der refereres til, men den største diplomatiske krise mellem Kina og Canada de sidste år var udvekslingen af de politiske fanger Michael Kovrig og Michael Spavor for Meng Wanzhou, finansiel direktør i Huawei, der var blevet tilbageholdt i Canada på foranledning af USA.

En stor artikel i Wall Street Journal gennemgik for nylig den udveksling af fanger.

Xi fortsætter: “Hvis der er oprigtighed, og vi kan tale med hinanden med respekt, så…”, siger han og holder hænderne op.

– Ellers er det svært at sige…

Idet Xi Jinpings tolk går igang med den engelske oversættelse af ovenstående, bliver han afbrudt af Justin Trudeau:

– I Canada tror vi på fri, åben og direkte dialog, som vi vil fortsætte med at have. Vi vil fortsætte med at arbejde konstruktivt sammen, men der er ting, som vi vil være uenige om, siger Trudeau i klippet.

– Lad os sætte rammerne, svarer Xi og begynder at gå væk, inden han vender sig om og giver hånd til Trudeau.

Sjældent at se spontan Xi

På sociale medier i Kina er videoen blevet censureret. Men en kort udgave – klippet til, så man kun ser Justin Trudeau, der forlader samtalen – fik lov til at blive oppe en kort stund.

– Skynd jer at se det, inden det forsvinder, skriver en bruger på mediet Weibo.

– Trudeau er en nar… Jeg gider ikke tale med dig, skriver en anden.

– Trudeau lyttede som en elev overfor sin lærer. Han kunne bare lytte og luske væk bagefter. Trudeau, du er stadig ung, nåede en bruger at skrive, inden den video også blev slettet.

Det korte klip er en yderst sjælden uforberedt tale fra Xi Jinping, der normalt kun får sine ord gengivet af kinesiske statsmedier, der rejser med ham rundt på koreograferede ture i Kina.

Denne hjemmeside bruger cookies til at forbedre din oplevelse. Vi antager, at du er ok med dette, men du kan framelde dig, hvis du ønsker det. Acceptere Læs mere

Politik om beskyttelse af personlige oplysninger og cookies