Seneste Danmarksnyheder

Schweiz bremser danske pansrede mandskabsvogne på vej til Ukraine

Pres på schweizisk regering

Det vakte ellers opsigt, da Schweiz kort efter Ruslands invasion af Ukraine brød med sin neutralitet og meldte ud, at landet ville støtte og vedtage alle de sanktioner, som EU indførte mod Rusland.

Men den schweiziske regering er kommet under pres, skriver SRF.

Den tyske vicekansler, Robert Habeck, mødtes i sidste uge med medlemmer af den schweiziske regering, hvor han igen udtrykte Tysklands ønske om, at schweizerne ændrede praksis.

– Jeg vil gerne, at vi kan give maksimal støtte til Ukraine, så de kan beskytte sig selv, lød beskeden fra Habeck til Schweiz, da emnet kom op.

Også i det schweiziske parlament er der stemmer, som ønsker, at Schweiz tillader våbenleverancerne til Ukraine.

– Jeg forventer, at Forbundsrådet (regeringen i Schweiz, red.) undersøger den her praksis for at se, hvad der er muligt, siger Tiana Moser fra de Grønne Liberale til SRF.

– Det er ikke et spørgsmål om at eksportere våben direkte fra Schweiz. Det er et spørgsmål om materiel, som allerede er blevet solgt til venligtsindede demokratier, siger hun.

I videoen herunder kan du se schweiziske politikere reagere på sagen om de danske pansrede mandskabsvogne.

Denne hjemmeside bruger cookies til at forbedre din oplevelse. Vi antager, at du er ok med dette, men du kan framelde dig, hvis du ønsker det. Acceptere Læs mere

Politik om beskyttelse af personlige oplysninger og cookies