Seneste Danmarksnyheder

Samundras mand døde som migrantarbejder i Qatar: ‘Jeg håber stadig på en erstatning’

Derudover efterforsker de qatarske myndigheder ikke grunden til de mange dødsfald, ligesom de efterladte familier, som eksempelvis Banti Lal Baithas, ikke får erstatning.

– Migrantarbejderne har i forvejen været i en desperat situation, siden de er taget til Qatar for at arbejde, så selvfølgelig har de ikke midlerne eller den hær af advokater, der skal til for at sagsøge den qatarske regering eller FIFA, forklarer Minky Worden.

Fodboldsamfundet må betale tilbage

Men ifølge Minky Worden peger pilen ikke kun på Qatar, når snakken falder på brud på menneskerettigheder.

I 2016 forpligtede FIFA sig nemlig til at opretholde FN’s retningslinjer for menneskerettigheder, men der har ifølge Minky Worden siden været talrige eksempler på, at fodboldorganisationen ikke tager sine forpligtelser seriøst.

FIFA har en lang historie med menneskerettighedskrænkelser ved flere slutrunder. De har været for dårlige til at beskytte kvinder, LGBT+-personer og journalister, og lignende overgreb finder stadig sted den dag i dag i Qatar. Det burde bekymre alle i Danmark, der går op i menneskerettigheder og fodbold, siger Minky Worden.

Denne hjemmeside bruger cookies til at forbedre din oplevelse. Vi antager, at du er ok med dette, men du kan framelde dig, hvis du ønsker det. Acceptere Læs mere

Politik om beskyttelse af personlige oplysninger og cookies