Seneste Danmarksnyheder

Sally røvede sine egne penge i banken for at redde sin søsters liv

Andre filmede også i banken, og på et tidspunkt stod Sally Hafez ved en af bankens ansatte og truede ham til at udbetale hendes penge.

Når Sally Hafez tænker tilbage på den dag i september, kan hun næsten ikke tro, hvad der skete.

– Jeg kom til et punkt, hvor jeg ikke længere var bange. Jeg var vred og stresset, og jeg var klar til at gøre hvad som helst. Vi bor i et land, hvor folk dør langsomt, og jeg var ikke parat til at miste min søster, som jeg har mistet andre venner, fortæller hun.

Bankpersonalet begyndte at tælle pengene. Amerikanske dollars skiftede hænder. Og Sally Hafez kunne gå fra banken med en stor del af opsparingen. 13.000 dollar og lidt mere i libanesiske lira.

Politiet nåede ikke frem, før Sally Hafez havde forladt banken, og efterfølgende sneg hun sig forbi politiopbuddet i gaderne omkring banken og hendes lejlighed.

Sally Hafez’ røveri af sin egen opsparing gik viralt og inspirerede andre desperate bankkunder, der bevæbnede sig – i nogle tilfælde med rigtige våben – og gik ind i mindst 11 banker i de efterfølgende dage.

Sally Hafez blev en helt blandt mange libanesere. De fleste kunne relatere til desperationen.

Lukkede banker

I en tid, hvor den libanesiske møntfod har mistet 90 procent af sin værdi, og libanesernes lønninger intet er værd, mens priserne stiger, kan de samtidig ikke overleve ved hjælp af deres opsparing. Libaneserne lever i en økonomisk krise, som Verdensbanken har kaldt en af de værste i moderne tid.

Da Sally Hafez blev stillet for en dommer, slap hun med en mindre bøde. Retten havde sympati for sagen.

Det har fagforeningsformand for de bankansatte, George al-Hajj, sådan set også.

Denne hjemmeside bruger cookies til at forbedre din oplevelse. Vi antager, at du er ok med dette, men du kan framelde dig, hvis du ønsker det. Acceptere Læs mere

Politik om beskyttelse af personlige oplysninger og cookies