Seneste Danmarksnyheder

Russiske mødre med klart krav til Putin: Træk tropperne hjem

Målet er at ramme mindst 5.000 underskrifter, for så er “sandsynligheden for, at lokale nyhedssider samler historien op større”.

‘Sendt i døden’

Ifølge mødrene bag underskriftsindsamlingen bliver de russiske soldater sendt til krigen i Ukraine alene for at dø, ligesom de bliver sendt af sted uden udstyr.

– I mange regioner bliver de mobiliseredes familier nødt til selv at samle grej til deres mænd, som bliver sendt i døden, og de skal selv betale for det hele, selv skudsikre veste. Hvem vil sikre de familier, der mister deres forsørgere? Vi kender selv svaret: Anstrengelserne bliver endnu en byrde på mødrenes i forvejen tunge skuldre, lyder det fra aktivistgruppen i teksten til underskriftsindsamlingen.

De russiske mødre er “dybt bekymrede” for situationen i Ukraine:

– Vi er imod, at vores sønner, brødre, mænd og fædre deltager i dette. Jeres pligt er at beskytte mødre og børns frihed og rettigheder, og I burde ikke vende det blinde øje til alt det her, lyder det videre.

Aktivistgruppen ønsker, at Rusland og Ukraine lever i “fred og harmoni” med hinanden.

Putins ‘håndplukkede’ mødre

Mødrenes underskriftindsamling kommer, efter at præsident Putin fredag mødtes med en tilsyneladende nøje udvalgt gruppe af mødre til soldater.

Her fortalte Putin de 17 fremmødte mødre, at han deler deres smerte, mens flere af mødrene takkede ham for hans lederskab.

– For dem af jer, der har mistet jeres sønner, så hænger denne dag (mors dag, red.) selvfølgelig også sammen med tanken om den tragedie. Jeg vil gerne sige, at jeg personligt og hele landets ledelse deler jeres smerte, sagde Putin på mødet.

Denne hjemmeside bruger cookies til at forbedre din oplevelse. Vi antager, at du er ok med dette, men du kan framelde dig, hvis du ønsker det. Acceptere Læs mere

Politik om beskyttelse af personlige oplysninger og cookies