Seneste Danmarksnyheder

Russiske missiler rammer strøm- og vandforsyningen: 30 procent af landets kraftværker er ifølge Ukraines præsident blevet ødelagt

Dagen efter et dødeligt angreb i den ukrainske hovedstad, Kyiv, har der været nye angreb flere steder i landet.

Både i Kyiv og i andre byer har der været missilangreb mod flere kraftværker og energi- og vandforsyninger.

Det siger de ukrainske myndigheder.

– Ukraine er under beskydning af besætterne. De fortsætter med det, de gør bedst – terrorisere og dræbe civile. I Mykolajiv er en person død efter et missil ramte en beboelsesbygning, skrev den ukrainske præsident, Volodymyr Zelenskyj, på beskedtjenesten Telegram i morges, da meldingerne om nye angreb begyndte at komme.

Angrebet i går har indtil videre kostet mindst fem mennesker livet, oplyser Kyivs borgmester, Vitalij Klytjko.

Byer uden strøm og vand

Ifølge Klytjko var der i morges en eksplosion efter et missilangreb ved en bygning, som var en del af byens kritiske infrastruktur i det nordlige Kyiv.

Ifølge nyhedsbureauet Reuters er to personer i Kyiv omkommet efter angrebet. Dette er dog ikke bekræftet endnu af byens borgmester.

Som resultat af angrebet mangler flere dele af den ukrainske hovedstad strøm, og mange steder er der problemer med vandforsyningen.

– Jeg opfordrer alle i Kyiv til at spare på vandet og ikke tænde for kraftige elektriske apparater, siger borgmesteren på Telegram.

Denne hjemmeside bruger cookies til at forbedre din oplevelse. Vi antager, at du er ok med dette, men du kan framelde dig, hvis du ønsker det. Acceptere Læs mere

Politik om beskyttelse af personlige oplysninger og cookies