Seneste Danmarksnyheder

Russisk politiker og rigmand død efter fald fra luksushotel i Indien

Pavel Antov blev fundet død juledag på et hotel i byen Rayagada i det østlige Indien, hvor han netop havde fejret sin 65 års fødselsdag. Ifølge indisk politi var han faldet fra hotellets 3. sal.

Tre dage forinden var den russiske mangemillionærs ven, 62-årige Vladimir Bidenov, også omkommet på samme hotel, tilsyneladende af et slagtilfælde. De to mænd var på ferie i Indien sammen med to andre personer.

Dødsfaldet er det seneste i rækken af russiske rigmænd, der er omkommet under mystiske omstændigheder siden Ruslands invasion af Ukraine.

I september døde chefen for det russiske olieselskab Lukoil, Ravil Maganov, angiveligt efter et fald fra 6. sal på det hospital, hvor han var indlagt. Ifølge en pressemeddelelse fra LUKoil døde Maganov dog af sygdom.

Senere samme måned blev forretningsmanden Ivan Petjorin fundet druknet ved Vladivostok, efter han angiveligt var faldet over bord på sin yacht.

Kritiserede angiveligt russisk angreb

Mangemillionæren Pavel Antov grundlagde firmaet “Vladimirsky Standart”, der blandt andet producerer pølser, og han sad i byrådet i storbyen Vladimir omkring 100 km øst for hovedstaden Moskva, hvor han også var udvalgsformand, skriver det russiske nyhedsbureau TASS.

– Som et resultat af tragiske omstændigheder døde vores kollega, en succesfuld iværksætter, filantropen Pavel Genrikhovich Antov, skriver byrådets næstformand Vyacheslav Kartukhin på Telegram og fortsætter:

– På vegne af politikere fra “Forenet Rusland” udtrykker jeg min dybeste medfølelse med familien og vennerne.

Pavel Antov var medlem af præsident Putins parti “Forenet Rusland”. I juli kritiserede Antov tilsyneladende et russisk missilangreb på en boligblok i Kyiv som han ifølge BBC skulle have kaldt “terror” på beskedtjenesten Whatsapp.

Efterfølgende skrev Antov dog, at han støtter præsident Putin og den kritiske besked var forfattet af en anden person og fejlagtigt endte på Antovs Whatsapp.

Denne hjemmeside bruger cookies til at forbedre din oplevelse. Vi antager, at du er ok med dette, men du kan framelde dig, hvis du ønsker det. Acceptere Læs mere

Politik om beskyttelse af personlige oplysninger og cookies