Seneste Danmarksnyheder

Russisk luftbase angrebet igen: ‘At ukrainerne kan gøre det ikke bare én gang, men to gange, er meget markant’

For anden gang på en måned har Ukraine tilsyneladende udført et angreb dybt inde i russisk territorium.

Med en drone har Ukraine angiveligt angrebet Engels-luftbasen, som ligger tæt ved Saratov, der er omtrent 600 kilometer fra den russisk-ukrainske grænse.

Tre personer er omkommet i angrebet, da de blev ramt af vragrester fra dronen, som Rusland skød ned, oplyser forsvarsministeriet.

– 26. december, cirka klokken 01.35 Moskva-tid, blev et ukrainsk ubemandet luftfartøj skudt ned i lav højde, mens det nærmede sig Engels-militærflyveplads i Saratov-regionen, oplyser det russiske forsvarsministerium mandag morgen dansk tid.

De ukrainske myndigheder har ikke officielt bekræftet at stå bag, men talsperson for det ukrainske flyvevåben Jurij Ihnat siger ifølge det ukrainske medie Kyiv Independent, at angrebet er ”konsekvenserne af den russiske aggression”.

– Hvis russerne ikke troede, at krigen ville påvirke dem dybt, tog de fejl, siger han ifølge det ukrainske medie.

Og det er et markant signal, der bliver sendt med angrebet, vurderer Jacob Kaarsbo, sikkerhedspolitisk analytiker hos Tænketanken Europa.

– Det er et enormt skud, russerne har fået. Denne gang var de advaret, og det kom ikke ud af den blå luft, fordi det forekom sidst for blot en måned siden. At ukrainerne kan gøre det ikke bare én gang, men to gange, det er meget markant.

– Det er anden gang indenfor kort tid, at Ukraine rammer den luftbase, og det er faktisk en af de vigtigste luftbaser i forhold til de missilangreb, der er i Ukraine. Derfor er det vigtigt for ukrainerne at vise, at russerne ikke har helle der, og at de kan ramme dem, siger han.

Ukraine har ikke fra officielt hold taget ansvar for angrebene, men har kaldt det “karma” for Ruslands invasion af Ukraine.

Denne hjemmeside bruger cookies til at forbedre din oplevelse. Vi antager, at du er ok med dette, men du kan framelde dig, hvis du ønsker det. Acceptere Læs mere

Politik om beskyttelse af personlige oplysninger og cookies