Seneste Danmarksnyheder

Russere haster over grænsen og frygter, at den skal lukke helt: Vi kan vende tilbage, når Putin dør

Frygter at grænsen vil lukke helt

Selvom grænseovergangen til Georgien stadig officielt er åben, så er det meget få af de flygtende russere, der kommer igennem, fortæller Matilde Kimer.

– Der sker meget, meget lidt. Grænseovergangen er næsten blevet helt lukket. Jeg kan se, at folk har ventet i op til 50 timer for at komme over.

– Og så er der en meget, meget stor frygt for og rigtig mange rygter om, at grænserne vil lukke, når de her folkeafstemninger i Ukraine bliver godkendt i Rusland.

I dag er sidste dag, hvor indbyggere i de ukrainske regioner Luhansk, Donetsk, Kherson og Zaporizjzja kan stemme, om de vil tilslutte sig Rusland. Et valg, hvis legitimitet kritiseres fra stort set alle kanter, men som ikke desto mindre vil kunne give Putin mulighed for sige, at Ukraine nu fører en offensiv på russisk jord.

Ifølge det britiske forsvarsministerium forventes Putin formelt at annoncere overtagelsen af de besatte områder i Ukraine fredag.

Denne hjemmeside bruger cookies til at forbedre din oplevelse. Vi antager, at du er ok med dette, men du kan framelde dig, hvis du ønsker det. Acceptere Læs mere

Politik om beskyttelse af personlige oplysninger og cookies