Seneste Danmarksnyheder

Rusland udvider sine militære mål i Ukraine – men ‘intet tyder på, at de har kapaciteten’

Ruslands militære mål i Ukraine er nu ikke længere begrænset til den østlige Donbas-region.

Sådan lød budskabet fra den russiske udenrigsminister, Sergej Lavrov, i går.

– Det er ikke kun Donetsk og Luhansk. Det er Kherson, Zaporizjzja og mange andre territorier. Det er en igangværende proces, som er konsistent og vedholdende, så længe Vesten i ønsket om at forværre situationen pumper Ukraine op med langtrækkende våben, sagde den russiske udenrigsminister.

Selvom Rusland nu rasler med sablen, skal man tage udmeldingen med et gran salt, fortæller Anders Puck Nielsen, der er militæranalytiker ved Forsvarsakademiet.

– Jeg ser det som tomme trusler. Rusland har formentlig større ambitioner på den længere bane, men der er intet, der tyder på, at de har kapaciteten til at gøre det, Lavrov snakker om.

– Rusland har indsat 100 procent af deres kapacitet, de kan ikke presse hårdere, end de gør lige nu, og de kommer ikke rigtig nogle steder på slagmarken, siger Anders Puck Nielsen.

USA sender flere våben

Udmeldingen fra den russiske udenrigsminister fik hans ukrainske kollega, Dmytro Kuleba, til at sende en opfordring til Ukraines allierede på Twitter. Han bad dem om at fremskynde det, som Sergej Lavrov advarede imod: våbenleveringer fra Vesten.

Denne hjemmeside bruger cookies til at forbedre din oplevelse. Vi antager, at du er ok med dette, men du kan framelde dig, hvis du ønsker det. Acceptere Læs mere

Politik om beskyttelse af personlige oplysninger og cookies