Seneste Danmarksnyheder

Rusland og USA skændes om kollission i luften: ‘Skamløs overtrædelse af international lov’

Skamløs overtrædelse af international lov

Udenrigsministeriets talsmand, Ned Price, kalder det en “skamløs overtrædelse af international lov” og siger, at han har indkaldt den russiske ambassadør for at klage over sagen.

Den amerikansk præsident, Joe Biden, er blevet orienteret om sagen, siger talsmanden for Det Hvide Hus, John Kirby.

Natos øvertskommanderende general i Europa, General Christopher Cavoli, har også orienteret de allierede natolande om episoden, skriver Reuters.

USA har endnu ikke bjærget den nedstyrtede drone, og det har Rusland heller ikke, ifølge det amerikanske forsvarsministeriums talsmand.

Rusland afviser angreb

Ruslands forsvarsministerium afviser, at deres kampfly har været i kontakt med dronen, men siger, at den mistede kontrollen på grund af skarpe manøvrer.

– De russiske kampfly brugte ikke deres våben eller stødte sammen med det ubemandede luftfartøj, lyder det fra Det Russiske Forsvarsministerium, ifølge nyhedsbureauet, AP.

Det russiske forsvarsministerium siger, at den amerikanske drone fløj over Sortehavet tæt på Krim-halvøen og trængte ind på et område, der er stemplet som forbudt af Rusland på grund af det, de kalder “Den særlige militære operation.”

Men USA siger, at de fortsat vil flyve over luftrummet.

– Vi har fløjet over det luftrum konsekvent i et år nu, faktisk før krigen, men helt sikkert siden krigen startede. Og vi kommer til at fortsætte med at gøre det, lyder det fra Det Hvide Hus’ talsmand, John Kirby.

Denne hjemmeside bruger cookies til at forbedre din oplevelse. Vi antager, at du er ok med dette, men du kan framelde dig, hvis du ønsker det. Acceptere Læs mere

Politik om beskyttelse af personlige oplysninger og cookies