Seneste Danmarksnyheder

Rusland har fået kontrol over strategisk vigtig by: ‘Russerne har opnået et delmål’

Rusland har taget kontrollen over den strategisk vigtige by Lysytjansk. Dermed er regionen Luhansk under russisk kontrol.

De to regioner Luhansk og Donetsk udgør tilsammen Donbas, som den russiske præsident Putin tidligere har haft som mål at “befri”.

Der er ellers forskellige meldinger om, hvem der har kontrollen over byen, skriver Reuters søndag morgen.

Ifølge den russiske ambassadør i den selvudnævnte prorussiske republik Luhansk, Rodion Miroshnik, er byen så godt som under russisk kontrol. Samtidig er meldingen, at byen er omringet.

Desuden er der optagelser af russiske styrker i byen, der jubler med flag.

Derimod siger ukrainerne, at byen stadig er på deres hænder.

– Der er hårde kampe nær Lysytjansk, men heldigvis er byen ikke omringet og er under den ukrainske hærs kontrol, har den ukrainske nationalgardes talsmand, Ruslan Muzychuk til ukrainsk tv.

Matilde Kimer: Byen er erobret

Til gengæld er der ingen tvivl hos DR’s korrespondent Matilde Kimer, der dækker Ukraine og Rusland. Hun befinder sig lige nu i Ukraines hovedstad, Kyiv, og ud fra hendes kilder, så er byen altså tabt til russerne.

– Byen er tabt. Det kan godt være, der stadig er små lommer i byen med ukrainsk modstand, men optagelser viser russiske soldater inde ved byens administrative centrum, og så er den altså under russisk kontrol, siger hun.

Matilde Kimer er i videoen med fra Kyiv, hvor hun fortæller om russernes seneste fremrykning i Ukraine:

Denne hjemmeside bruger cookies til at forbedre din oplevelse. Vi antager, at du er ok med dette, men du kan framelde dig, hvis du ønsker det. Acceptere Læs mere

Politik om beskyttelse af personlige oplysninger og cookies