Seneste Danmarksnyheder

Rusland bomber løs mod Ukraines infrastruktur – men det vil formentlig ikke virke efter hensigten

Han peger på, at tommelfingerreglen omkring de dyre våbensystemer normalt er, at de skal bruges mod såkaldte højtlønnende mål.

– Netop fordi det er dyre dråber. Det skal være kommunikationscentre, central infrastruktur som større banegårde, broer eller motorvejssammenfletninger, som forsvaret har brug for til at flytte deres enheder. Så det skal virkelig være noget, der batter, siger Kristian Lindhardt.

Men det er ikke tilfældet, vurderer han.

– Vores egne folkeretseksperter fra Forsvarsakademiet har også sagt, at den her slags bombning har karakter af brud på internationale konventioner. Det er der simpelthen ingen tvivl om, men det skal selvfølgelig undersøges.

Mulige krigsforbrydelser

Rusland risikerer først og fremmest at blive anklaget for krigsforbrydelser, siger Kenneth Øhlenschlæger Buhl, der er orlogskaptajn, ph.d. i folkeret og militær forsker ved Institut for Strategi og Krigsstudier hos Forsvarsakademiet.

– Det har noget at gøre med, at man ikke overholder, hvad der hedder proportionalitetsprincippet, siger han.

– Det kan godt være, at de her mål har et militært formål, men den militære værdi står ikke i forhold til den skade, det forvolder i forhold til civilbefolkningen, forklarer han.

Denne hjemmeside bruger cookies til at forbedre din oplevelse. Vi antager, at du er ok med dette, men du kan framelde dig, hvis du ønsker det. Acceptere Læs mere

Politik om beskyttelse af personlige oplysninger og cookies