Seneste Danmarksnyheder

Rusland beskyldes for at angribe havn dagen efter kornaftale: ‘Det er selvfølgelig med vilje’

Analytiker: Et klart budskab

Anders Puck Nielsen, militæranalytiker ved Center for Maritime Operationer på Forsvarsakademiet, mener dog ikke, at missilangrebet er sket ved en fejl.

– Det er selvfølgelig med vilje, siger han.

– Det er meget demonstrativt, at det sker, dagen efter at man har underskrevet sådan en aftale.

– Det er et meget klart budskab; at selvom der er indgået en aftale, så kommer det ikke til at blive nemt at få korn ud, siger Anders Puck Nielsen.

Kornlager ikke ramt

Ifølge Ukraines militær blev havnen ramt af to missiler, men to andre missiler blev skudt ned.

En pumpestation blev ramt, men der skete ikke alvorlige skader, oplyser man.

Kornlageret på havnen, der i øjeblikket er fyldt med blandt andet hvede, blev ikke ramt, og ifølge de ukrainske myndigheder arbejder man fortsat på at få gang i udskibningen af korn, som verdensmarkedet har hårdt brug for.

FN’s generalsekretær, Antonio Guterres, der i går glædede sig over aftalen om en sikker kornkorridor, fordømmer i dag angrebet.

– Der er desperat brug for disse produkter for at afhjælpe den globale fødevarekrise og lindre lidelsen blandt millioner af mennesker på tværs af verden, lyder det i en udtalelse fra Guterres.

Story: Se mere om kornkrisen i Ukraine

Denne hjemmeside bruger cookies til at forbedre din oplevelse. Vi antager, at du er ok med dette, men du kan framelde dig, hvis du ønsker det. Acceptere Læs mere

Politik om beskyttelse af personlige oplysninger og cookies