Seneste Danmarksnyheder

Rusland begynder evakuering af Kherson: ‘Russerne er virkelig i en dårlig situation’

Og russerne er reelt meget pressede i regionen.

Det siger militæranalytiker ved Forsvarsakademiet, Anders Puck Nielsen.

– I virkeligheden fortæller Surovikin sandheden her. Ukrainerne har efter alt at dømme gang i en meget stor militær operation. Og det er nok det, vi nu ser konsekvenserne af. At russerne siger: Okay, nu begynder det virkelig at brænde på.

Frygter ukrainsk angreb ‘i den nære fremtid’

Kort efter Surovikins interview opfordrede en russisk udpeget embedsmand i Kherson-regionen, Kirill Stremousov, på beskedtjenesten Telegram byens indbyggere til at evakuere, skriver The Guardian.

– I den meget nære fremtid vil ukrainske styrker angribe byen. Det er alvor. Civilbefolkningen rådes til at lade sige vakuere hurtigst muligt for at undgå at sætte sig selv i unødvendig fare, skrev han.

Og tirsdag aften annoncerede Vladimir Saldo, som russerne har udpeget til guvernørposten i den annekterede Kherson-region, ‘en organiseret, gradvis evakuering’ af civile fra fire byer ved Dnipro-floden.

Saldo siger i dag i et tv-interview, ifølge Reuters, at over 5.000 mennesker har forladt regionen de sidste to dage.

Man vil dog ikke opgive byen uden kamp.

– Vi vil ikke opgive Kherson. Vi har nok ressourcer til at modstå et ukrainsk angreb og også et modangreb, hvis det er påkrævet. Vi ønsker bare at beskytte folk, siger Saldo i interviewet.

Han tilføjer, at civile er forbudt adgang til regionen de næste syv dage.

Det statslige nyhedsbureau Tass skriver, at omkring 50-60.000 mennesker vil blive evakueret til Rusland de næste seks dage.

Kherson er en af fire ukrainske regioner, som Rusland siger, at de har annekteret efter særdeles tvivlsomme folkeafstemninger i september. Rusland kontrollerer ingen af de fire regioner fuldstændigt.

Denne hjemmeside bruger cookies til at forbedre din oplevelse. Vi antager, at du er ok med dette, men du kan framelde dig, hvis du ønsker det. Acceptere Læs mere

Politik om beskyttelse af personlige oplysninger og cookies