Seneste Danmarksnyheder

Risikoen for udvisning til Rwanda holder ikke migranter fra at søge mod Storbritannien

Der er ikke noget, der tyder på, at tilstrømningen bliver mindre i år. Det fortæller den franske grænsebetjent Guillaume Sarazin, der til daglig arbejder med at standse migranterne i Frankrig, inden de sætter livet på spil for at komme til Storbritannien.

– Jeg ser migranter hver dag. Når jeg er på arbejde, ser jeg migranter og illegale indvandrere hele dagen. Jeg har set nogle i dag, jeg så nogle i går, og jeg ser igen nogle i morgen, siger han.

Og Guillaume Sarazin har ikke set nogen ændring i antallet er personer, der vil søge asyl i Storbritannien, siden den britiske regering startede samarbejdet med Rwanda.

Hope Hostel i Kigali, som er et af de steder i Rwanda, hvor asylansøgere fra Storbritannien efter planen skal bo, mens de får deres ansøgninger behandlet, kan kun indlogere 200 personer. Aftalen var ellers, at Rwanda skulle modtage 1.000 asylansøgere fra Storbritannien, men nu kan det østafrikanske land kun modtage en femtedel af flygtningene.

Selvom der ikke længere er én stor lejr i Calais, så er der mindst ligeså migranter som før – omkring 10.000 – de er bare mere spredt, fortæller grænsebetjenten.

– Jeg har fulgt med i regelændringerne i England. De foreslår at sende disse mennesker til Rwanda. For øjeblikket har vi ikke rigtig mærket noget til det. Budskabet er endnu ikke trængt igennem til de dem, som de beslutninger kommer til at påvirke. Så vi ser tiden an, siger han.

Denne hjemmeside bruger cookies til at forbedre din oplevelse. Vi antager, at du er ok med dette, men du kan framelde dig, hvis du ønsker det. Acceptere Læs mere

Politik om beskyttelse af personlige oplysninger og cookies