Seneste Danmarksnyheder

Retten til abort står også på stemmesedlen flere steder i USA

Et af de største valgemner ved nærmest alle midtvejsvalg er økonomien. Og flere delstater skal stemme om blandt andet skatter og mindsteløn, der kommer til at påvirke amerikanerne i deres hverdag.

I Californien stemmer man om, at der skal pålægges en ekstra skat på 1,75 procent, hvis du tjener over to millioner dollar om året. Indtægterne skal blandt andet bruges på udviklingen af CO2-neutrale køretøjer.

En ekstra skat til de rigeste er også på stemmesedlen i Massachusetts. Her stemmer de om fire procent skat på indkomster over én million dollar. Her skal den ekstra indtægt bruges på uddannelse og transport i delstaten.

I både Nebraska og Nevada er det ikke skatter, men mindsteløn, der er på stemmesedlen. Nebraska stemmer om, om delstatens minimumsløn skal stige fra ni dollar i timen – knap 66,98 kroner – til 15 dollar i timen – 111,65 kroner – inden 2026.

Det samme stemmer man om i Nevada. Her lyder forslaget, at statens minimunsløn skal stige fra 10,5 dollar – 78,19 kroner – til 12 dollar – 89,36 kroner – inden 1. juli 2024.

Denne hjemmeside bruger cookies til at forbedre din oplevelse. Vi antager, at du er ok med dette, men du kan framelde dig, hvis du ønsker det. Acceptere Læs mere

Politik om beskyttelse af personlige oplysninger og cookies