Seneste Danmarksnyheder

Rapport: Her er de fem værste konfliktplagede lande for børn at vokse op i

Omkring 449 millioner børn levede i 2021 i en konfliktzone.

I de mest intensive konfliktområder befinder der sig 230 millioner børn, hvilket er en stigning på ni procent i forhold til 2020.

Det viser en optælling, som Red Barnet har foretaget på baggrund af tal fra blandt andet FN.

– Sammenlignet med 2020 er antallet af børn, der vokser op i områder med lavintensive konflikter faldet lidt. Men antallet af børn, der vokser op i områder med mere intensive konflikter, er steget, siger Alvhild Strømme, der er seniorrådgiver i Red Barnet i Norge, hvor hun særligt beskæftiger sig med verdens konfliktområder.

Som nævnt er rapporten baseret på tal indsamlet i 2021 og indeholder ikke tal fra konflikten i Ukraine. Derfor forventer Red Barnet, at Ukraine næste år angiveligt vil bevæge sig ind på listen over konfliktlande, hvor børns situation er værst.

Den nuværende liste indeholder primært lande fra Afrika. Men flere steder i Mellemøsten er der også alvorlige problemer, siger hun.

– Yemen og Afghanistan er de værste områder for børn lige nu. Et ud af tre børn i Mellemøsten bor i en konfliktzone. Det tal er lavere i Afrika, men der er også en større andel af børn på dét kontinent end i Mellemøsten, siger hun.

En ting er der dog at glæde sig over i tallene fra 2021, siger Alvhild Strømme. Hun peger blandt andet på Sydsudan og Sudan, som ikke var på listen sidste år.

– Når der bliver fundet løsninger på konflikter, er det ikke kun godt på papiret. Det er livsændrende for børn, siger hun.

Hun fortæller her om de fem konfliktramte lande i verden, hvor Red Barnet vurderer, det er værst at vokse op.

Denne hjemmeside bruger cookies til at forbedre din oplevelse. Vi antager, at du er ok med dette, men du kan framelde dig, hvis du ønsker det. Acceptere Læs mere

Politik om beskyttelse af personlige oplysninger og cookies