Seneste Danmarksnyheder

Putin: Ukraine stod bag eksplosion på Krim-broen

– Det mest bemærkelsesværdige er måske, at han overhovedet siger noget. Mange havde spekuleret i, at han ville holde lav profil og ikke lade sig fedte ind i eksplosionen.

Anders Puck Nielsen bider mærke i, at Vladimir Putin kalder det for en “terrorhandling”.

– Han får det tegnet som et eksempel på international terrorisme, og en primitiv form for krigsførelse. Han får tegnet et billede af ukrainerne, der bruger feje tricks, og som går efter civilbefolkningen.

Rusland har ikke noget at eskalere med

Spørgsmålet er nu, om man kan forvente, at Rusland og Putin kommer med et gengældelsesangreb mod Ukraine, som nu er udpeget som synderen bag eksplosionen.

Ikke nødvendigvis, siger Anders Puck Nielsen fra Forsvarsakademiet.

– Rusland har ikke noget at eskalere med. Det er svært at se, hvad russerne skal kunne gøre. Der er ikke nogen ting, de har holdt sig tilbage med indtil videre. De har brugt hele porteføljen i værktøjskassen.

– Ja, der er lige masseødelæggelsesvåbnene. Men det er svært at se for sig, at de skulle begynde at bruge dem. Dermed ikke sagt, at det er fuldstændig udelukket, men jeg har svært ved at se det som et modsvar til, at ukrainerne har smadret Krim-broen, siger han.

Video: Se øjeblikket, hvor eksplosionen rammer broen.

Denne hjemmeside bruger cookies til at forbedre din oplevelse. Vi antager, at du er ok med dette, men du kan framelde dig, hvis du ønsker det. Acceptere Læs mere

Politik om beskyttelse af personlige oplysninger og cookies