Seneste Danmarksnyheder

Putin på besøg i Minsk med militær-politik på dagsordenen

Det har at gøre med magtbalancen mellem de to præsidenter, vurderer Matilde Kimer, der er DR’s Rusland- og Ukraine-korrespondent.

– For Lukasjenko er det ekstremt vigtigt at signalere, at han ikke er i gang med fuldstændig at sælge landet til Rusland. Jeg har set, at de loyale belarussiske journalister, der er inviteret med til mødet, gør meget ud af, at der hænger belarussiske og russiske flag i lige mange antal.

– Jeg tror, det handler rigtig meget om, at nu har Lukasjenko været på besøg i Rusland syv gange i år for at mødes med Putin. Han har simpelthen behov for rent optisk, at man kan se, at det også kan gå den anden vej, siger Matilde Kimer.

Mindelser om krigens forspil

Putin landede i eftermiddag i Minsk, og mødet mellem de to præsidenter er i fuld gang. Forud for mødet har Lukasjenko sagt, at de skal diskutere den militær-politiske situation i regionen samt de to landes økonomiske samarbejde.

I Ukraine frygter man, at de to de præsidenter vil slå pjalterne endnu mere sammen – også hvad angår militære operationer. I weekenden advarede blandt andre den ukrainske generalløjtnant Serhiy Rajev om, at de to ville diskutere en større inddragelse af Belarus i krigen.

Denne hjemmeside bruger cookies til at forbedre din oplevelse. Vi antager, at du er ok med dette, men du kan framelde dig, hvis du ønsker det. Acceptere Læs mere

Politik om beskyttelse af personlige oplysninger og cookies