Seneste Danmarksnyheder

Putin kaldte broen et ‘mirakel’ – i morges røg den i luften: ‘Symbolværdien er enorm’

Han kaldte i sin åbningstale dagen for “fantastisk og historisk”.

– Det er historisk, fordi man siden zar-tiden har drømt om at opføre denne bro, sagde han.

– En tanke, der igen dukkede op i 1930’erne, 40’erne og 50’erne, og nu endelig, takket være jeres arbejde, er dette projekt, dette mirakel, blevet til virkelighed, sagde Putin til arbejderne.

‘En kæmpe ydmygelse’

Derfor er billederne af broen i grad også noget af en hadegave, som Putin modtager dagen efter sin fødselsdag. Det fortæller Jens Worning Sørensen, udenrigspolitisk kommentar på Kristeligt Dagblad og direktør i kommunikationsbureauet Policy Group, til P1.

– Det er en kæmpe ydmygelse, siger Worning Sørensen, der er tidligere dansk generalkonsul i Sankt Petersborg.

Han fortæller, at broen også er et symbol på Putins styre. Det var nemlig præsident Putins barndomsven og tidligere judomakker, Arkadij Rotenberg, der fik milliardkontrakten på at opføre broen.

– Det viser også det system, som Putin har bygget op. Og hvor korrupt det er. At det er hans gamle judomakker fra baggårdene i Sankt Petersborg, der har bygget den her bro og er blevet mangemillardær på at arbejde for den russiske stat, siger Jens Worning Sørensen.

Angrebet på broen rokker også ved den russiske opfattelse, at Krim-halvøen er en slags helle, et ferieparadis for russiske turister, fortæller Anders Puck Nielsen.

– Det er et kæmpe angreb på den russiske opfattelse af, at Krim er sikkert, og at Krim er russisk, siger han.

Video: Se øjeblikket, hvor eksplosionen rammer broen.

Denne hjemmeside bruger cookies til at forbedre din oplevelse. Vi antager, at du er ok med dette, men du kan framelde dig, hvis du ønsker det. Acceptere Læs mere

Politik om beskyttelse af personlige oplysninger og cookies