Seneste Danmarksnyheder

Putin aflyser stor årlig begivenhed: ‘Han tør ikke at stille sig op’

Intet er som det plejer

Siden 2001 har pressekonferencen været afholdt næsten alle år med få års undtagelser.

Meldingen er derfor bemærkelsesværdig, men ikke overraskende, siger Flemming Splidsboel, der allerede for tre uger siden fremhævede, at Putin manglede at afholde en række vigtige offentlige begivenheder før årsskiftet.

Normalt bruger Putin disse begivenheder til at lade sig hylde, men i år er intet som det plejer i Rusland.

– Vi skal lægge det i det, at han ikke kan gennemføre det, og at han ikke ønsker at gennemføre det, siger Flemming Splidsboel.

Flere begivenheder er endnu ikke afholdt

Blandt de vigtigste begivenheder fremhæver Flemming Splidsboel talen til Den Føderale Forsamling (de to kamre i det russiske parlament), pressekonferencen, som nu er aflyst, og Putins årlige “samtale” med almindelige borgere, der blandt andet kan stille spørgsmål direkte til præsidenten via et videolink.

– Men talen til Den Føderale Forsamling er det, der er rigtigt spændende, for det står i forfatningen. Men det er ikke anderledes, end at han har skippet det en gang før. Det gjorde han i 2017, siger Flemming Splidsboel.

Han mener, at det sagtens kan ske igen, uden at nogen stiller spørgsmålstegn ved det.

I talen til Den Føderale Forsamling skal Putin, som det står skrevet i forfatningen, ellers give en beretning om rigets tilstand til medlemmerne af parlamentet. En tale, der skal fungere som en form for kontrol.

En influenza-undskyldning

Der er ingen tvivl om, at det bliver svært for Putin overhovedet at nå at afholde de store begivenheder, mener Flemming Splidsboel.

– Hans talsperson har også sagt, at at der er mange i Kreml, der har influenza, og det kan også være, at det ender med at blive en del af en undskyldning. Eksempelvis hvis Putin selv bliver syg, eller det i hvert fald bliver fortalt sådan.

Denne hjemmeside bruger cookies til at forbedre din oplevelse. Vi antager, at du er ok med dette, men du kan framelde dig, hvis du ønsker det. Acceptere Læs mere

Politik om beskyttelse af personlige oplysninger og cookies