Men derudover ændrer demonstrationer i Berlin og andre steder ikke noget konkret i forhold til den situation, som demonstranterne i Iran befinder sig i, og det rykker højest sandsynligt heller ikke noget ved regimets holdning til protesterne, understreger Puk Damsgård.
– De bekræfter sådan set bare regimets verdensbillede, hvor demonstrationerne bliver set som et plot mod styret i Teheran, der er båret frem af udlandet, siger hun.
– Lige siden demonstrationerne begyndte, har det været styrets fortælling, at demonstranterne er ledt an af Irans udenlandske fjender.
Ild til tørklæder og en voksende protestbevægelse
Det er den 22-årige iranske kvinde Mahsa Aminis død, der har sat gang i protesterne mod det iranske regime og dets overgreb og undertrykkelser.
Mahsa Amini døde i det omstridte iranske moralpolitiets varetægt i Teheran den 16. september.
Hun blev anholdt tre dage før sin død for ikke at dække sit hår og nakke ordentlig til, som det kræves i landet, og som moralpolitiet har til opgave at håndhæve.
Derefter blev Mahsa Amini angiveligt trukket ind i en politibil.
Øjenvidner siger, at det var voldsomme tæsk, der sendte Amini i koma, og som kostede hende livet.
Det iranske politis forklaring er ikke den samme.
Allerede kort efter Mahsa Aminis død lød meldingen, at hun døde af et hjerteanfald. Senere har politiet beskrevet hendes død som en ulykke.
Mahsa Amini på forsiden af en avis den 18. september. Billeder af hende bruges som en del af demonstrationerne verden over. Hun er blevet et symbol på den, der undertrykkelse, der finder sted i Iran. (Foto: © Wana News Agency, Ritzau Scanpix)
Meldingen om Mahsa Amini død fik de sociale medier til at koge over, og tusindvis gik på gaden i første omgang i Iran og senere i mange lande verden over.
Under protesterne har kvinder sat ild til deres hijab og klippet håret af. Alt sammen i protest mod den virkelighed, som de lever under i Iran.
Videoer som den her har i ugevis floreret på de sociale medier. Her brænder en kvinde sin hijab.