Seneste Danmarksnyheder

Presset Putin erklærer undtagelsestilstand i fire besatte regioner

Den russiske præsident, Vladimir Putin, erklærer undtagelsestilstand i de fire russisk annekterede regioner Kherson, Zaporizjzja, Luhansk og Donetsk.

Det fortæller han under et møde med Ruslands sikkerhedsråd, skriver Reuters.

Putin siger også, at alle russiske regioner skal skærpe sikkerheden ved kritisk vigtige faciliteter. I de sydlige og østlige føderale distrikter, som ligger tæt på Ukraine, er der indført “højt alarmberedskab”.

Putin har ved mødet indført restriktioner i forhold til bevægelsesfriheden ind og ud af otte regioner, der støder op til Ukraine.

Det er regionerne Krasnodar, Belgorod, Bryansk, Voronezh, Kursk og Rostov, der befinder sig i Rusland. Derudover er det også regionerne Krim og Sevastopol. De ligger begge på halvøen Krim, som Rusland ulovligt annekterede tilbage i 2014.

Samtidig beder han den russiske regering om at nedsætte et særligt koordineringsudvalg under Ruslands premierminister, Mikhail Mishustin. Udvalget skal med hjælp fra de russiske regioner styrke den russiske indsats i Ukraine.

Denne hjemmeside bruger cookies til at forbedre din oplevelse. Vi antager, at du er ok med dette, men du kan framelde dig, hvis du ønsker det. Acceptere Læs mere

Politik om beskyttelse af personlige oplysninger og cookies