Seneste Danmarksnyheder

‘Presset’ iransk styre dømmer første demonstrant til døden

Selvom det iranske styre tager dødsstraffe i brug som våben mod demonstranterne, forventer Claus Valling Pedersen ikke, at det vil lægge en dæmper på optøjerne.

– Min fornemmelse er, at det nok snarere vil optrappe konflikten og få befolkningen til at være endnu mere vrede på deres regering og myndighederne, siger han.

Valling Pedersen understreger, at man selvfølgelig kun kan gætte på udviklingen, men han ser ikke tegn på, at de iranere, der går på gaden, vil give op.

– Protesterne har været så uforfærdede og har varet så længe, at jeg tror, befolkningen er så træt af regimet, at selv når der kommer dødsstraf og fængselsstraffe i fem-ti år, så vil protesterne fortsætte alligevel, siger han.

– Det kan ende meget slemt, fordi regimet føler sig åbenbart så presset, at de må ty til sådan nogle domme.

En regulær folkebevægelse

Da demonstrationerne i Iran startede for over otte uger siden, var der i begyndelsen primært tale om en kvindebevægelse, men opstanden har nu udviklet sig til en kamp for frihedsrettigheder i landet.

Denne hjemmeside bruger cookies til at forbedre din oplevelse. Vi antager, at du er ok med dette, men du kan framelde dig, hvis du ønsker det. Acceptere Læs mere

Politik om beskyttelse af personlige oplysninger og cookies