Seneste Danmarksnyheder

Præsidenten erklærer sørgeperiode i Sydkorea, efter Halloween-tumult dræber mindst 151

19 udlændinge blandt de døde

Ifølge de lokale myndigheder i Seoul er der mindst 19 udlændinge blandt de dræbte. Det oplyser chefen for brandmyndighederne i Yongsan-distriktet på et pressemøde søndag formiddag lokal tid.

De 19 døde udlændinge tæller personer fra Norge, Iran, Usbekistan og Kina, oplyser de lokale brandmyndigheder.

Det norske nyhedsbureau NTB har ifølge Ritzau været i kontakt med det norske udenrigsministerium, som oplyser, at der kan være nordmænd, der er involveret i hændelsen.

– Vi har modtaget information, som peger i retning af, at norske statsborgere kan være berørt af den tragiske hændelse i hovedstaden Seoul, siger pressetalsperson for udenrigsministeriet Ane Haavardsdatter Lunde til NTB.

Til Ritzau oplyser det danske udenrigsministerium søndag morgen dansk tid, at man følger sagen, men at der umiddelbart ikke er danskere blandt de omkomne eller tilskadekomne.

– Udenrigsministeriet følger sagen. Der er foreløbigt ingen meldinger om danskere blandt de omkomne eller sårede. Danskere, der har opholdt sig i det berørte område i Seoul, bør informere deres pårørende om, at de er i god behold, lyder det fra Udenrigsministeriet.

Ifølge det lokale politi i Seoul er det endnu uvist, hvorfor panikken opstod. Præsident Yoon Suk-yeol har bedt myndighederne undersøge årsagen og gennemgå sikkerheden ved lignende store arrangementer.

Denne hjemmeside bruger cookies til at forbedre din oplevelse. Vi antager, at du er ok med dette, men du kan framelde dig, hvis du ønsker det. Acceptere Læs mere

Politik om beskyttelse af personlige oplysninger og cookies