Seneste Danmarksnyheder

Præsident Zelenskyj: Shoppingcenter med flere end 1.000 civile ramt af russisk missilangreb

Kæmpestore sorte røgskyer og mennesker i panik på vej ud af et shoppingcenter, der er ved at blive ædt op af tårnhøje flammer.

Sådan ser der ud i byen Krementjuk i den centrale del af Ukraine, efter et missilangreb ramte midt i byen her til eftermiddag.

– Centeret står i lys lue, redningsarbejderne er ved at slukke branden, antallet af ofre er slet ikke til at begribe. De udgør ingen fare for den russiske hær. Er af ingen strategisk værdi. Bare i gang med at leve deres normale liv, hvilket gør fjenden så vred, skriver præsident Volodymyr Zelenskyj på sin Telegram-kanal, hvor der også er postet en video fra angrebet.

På en på video delt på sociale mennesker kan man høre og se en mand tale i telefon, hvor han fortæller, at “væggene begyndte at falde sammen”.

Foreløbig er der ifølge præsidentkontoret mindst to dræbte og tyve sårede, hvoraf ni af dem er i kritisk tilstand. Ifølge flere medier forventer man, at dødstallet vil stige “markant”.

– Det er meningsløst at håbe på anstændighed og medmenneskelighed fra russisk side, skriver præsident Zelenskyj.

BBC har angiveligt verificeret en række billeder, der viser, at flere efter angrebet har været fanget inde i centeret eller det, der er tilbage af det. Det er fortsat meget sparsomt med oplysninger.

Olieraffinaderi blev ramt i sidste uge

I forrige uge blev blandt andet et olieraffinaderi i Krementjuk ramt af et missilangreb, men det afvises altså af de lokale myndigheder, at der – som russerne før har hævdet er målene – skulle være nogle som helst militærfaciliteter i det område, shoppingcenteret ligger.

Byen ligger ved Dnipro-floden i Poltava-regionen og huser et af landets største olieraffinaderier.

Udover et olieraffinaderi er også infrastruktur blevet ramt under tidligere angreb. Det skriver BBC.

Fra russisk side er der indtil nu tavshed om angrebene, og det har ikke været muligt for DR Nyheder at hverken be- eller afkræfte de ukrainske beskyldninger om, at Rusland står bag.

Derfor er det også for tidligt at spekulere i et motiv.

Inden krigen brød ud den 24. februar, boede der omkring 220.000 indbyggere i Krementjuk.

Videoer som den her florerer i massevis på de sociale medier. Den viser store flammer fra shoppingcenteret.

Denne hjemmeside bruger cookies til at forbedre din oplevelse. Vi antager, at du er ok med dette, men du kan framelde dig, hvis du ønsker det. Acceptere Læs mere

Politik om beskyttelse af personlige oplysninger og cookies