Seneste Danmarksnyheder

Præsident Biden fylder 80 år – og det får næppe diskussionen om hans alder til at forstumme

– Californiens guvernør, Gavin Newsom, og Michigans guvernør, Gretchen Whitmer, er også stjerner på vej op, siger Steffen Kretz, der peger på, at også Kamala Harris har ambitioner om at blive præsident.

– Men hvis Joe Biden vælger at stille op som siddende præsident, så bliver han partiets kandidat, slår han fast.

Anders Agner oplever, at Demokraternes overraskende gode resultat ved midtvejsvalget tidligere på måneden betyder, at snakken omkring Bidens fremtid er blevet sat lidt på pause, “men det kommer tilbage”, forventer han.

– Den eneste grund, det ikke fylder noget i øjeblikket, det er, at alle i Demokraternes geleder ved, at det bedste de kan gøre lige nu, er at tie stille og lade Republikanerne tæve løs på hinanden internt, hvilket de gør.

Har leveret store resultater

Mens dagens milepæl giver anledning til kritisk reflektion, så er det også værd at notere sig, hvad præsident Biden allerede har opnået i løbet af sine knap to år som præsident.

– Bidens folk vil fremhæve, at han har opfyldt de fleste af de valgløfter, som han gik til valg på – først og fremmest, at ro og normalitet er rykket ind i Det Hvide Hus igen, og at USA igen er en partner i verden, som landets allierede kan stole på. Blandt andet set i lyset af Bidens rolle i at samle en vestlig alliance til støtte for Ukraine mod Rusland, siger Steffen Kretz.

Denne hjemmeside bruger cookies til at forbedre din oplevelse. Vi antager, at du er ok med dette, men du kan framelde dig, hvis du ønsker det. Acceptere Læs mere

Politik om beskyttelse af personlige oplysninger og cookies