Seneste Danmarksnyheder

Politisk kamæleon, sand ideolog eller Thatcher-kopi – Hvem er Liz Truss egentlig?

Derudover er hun blevet sammenlignet med sin forgænger, Boris Johnson. Og det skyldes blandt andet, at hun udviser en vis skamløshed, siger Tinne Hjersing Knudsen.

– Hun bliver ikke flov eller pinligt berørt over, at der er en skandale, eller der er folk, som griner af hende, når hun holder en kikset tale om ost. Og det er ret praktisk at have den egenskab, når man er britisk premierminister. Og faktisk er det noget, der har hjulpet hende rigtig godt fremad – også i den tid, hvor hun var handelsminister og udenrigsminister i Boris Johnsons regering.

Mangler popularitet uden for partiet

Med 57,4 procent af stemmerne står det klart, at et flertal af de konservative partirødder bakker op om Liz Truss. Men de knap 180.000 medlemmer af Det Konservative parti udgør mindre end 0,5 procent af den britiske vælgerskare, og spørgsmålet er nu, hvordan hun vil lede landet på en måde, hvor hun kan vinde et rigtigt valg.

Her står Liz Truss med en stor udfordring.

– Det er meget svært at finde briter, der kan lide hende, med mindre de altså er medlemmer af Det Konservative parti, lyder det fra korrespondenten.

Hun peger på, at Truss i den brede befolkning er den mest upopulære kandidat, som de konservative har haft i slutspillet til at blive premierminister.

De Konservative risikerer derfor at have valgt en premierminister, der kan ende med at koste dem magten, vurderer Tinne Hjersing Knudsen.

I sin tale i dag takkede Liz Truss forgængeren Boris Johnson og lovede at levere på flere fronter – herunder at regere som en konservativ.

– Jeg vil levere en dristig plan for skattelettelser og vækst i vores økonomi. Jeg vil levere på energikrisen, håndtering af folks energiregninger, men også håndtere de udfordringer, vi har med energiudbuddet på langt sigt, lød det blandt andet.

Og så takkede hun Boris Johnson for hans lederskab:

Denne hjemmeside bruger cookies til at forbedre din oplevelse. Vi antager, at du er ok med dette, men du kan framelde dig, hvis du ønsker det. Acceptere Læs mere

Politik om beskyttelse af personlige oplysninger og cookies