Seneste Danmarksnyheder

Overlevende efter jordskælv i Tyrkiet: ‘Huse står i flammer, og folk er fanget i deres hjem’

Frygter efterskælv

The Guardian beskriver, hvordan lokale i mange byer hjælper med at fjerne store stykker beton og bøjet metal i forsøget på at finde folk i live fanget under de kollapsede bygninger.

– Vores hus ser solidt ud udefra, men indenfor er der kommet revner. Der er ødelagte bygninger omkring mig, og huse står i flammer. Der er bygninger, som revner, siger øjenvidnet Nihat Altundağ til The Guardian.

– 200 meter fra mig er en bygning kollapset. Gudskelov er vores venner i sikkerhed, men vi hører, at folk ikke kan komme ud af deres hjem, og at der er folk, som vi ikke har kontakt til, siger han.

Ifølge BBC og The Guardian flygter lokale nu fra deres hjem og søger væk fra de jordskælvsramte områder i deres biler af frygt for efterskælv.

– Lige foran vores øjne sprang vinduerne i en bygning på grund af et efterskælv, fortæller et øjenvidne ved navn Özgül Konakçı fra den tyrkiske by Malatya til BBC.

Mange forsøger at køre til mere åbne områder, hvor der ikke er bygninger, som pludselig kan styrte sammen om hovedet på dem.

Ifølge Özgül Konakçı er der trafikkaos i byen, fordi folk vil væk i en fart.

– Eftersøgnings- og redningsaktionerne fortsætter. Det er meget koldt, og det sner lige nu. Alle folk er på gaden og er forvirrede over, hvad de skal gøre, siger hun.

Bygningen, hvor hun bor med sin bror og 3-årige nevø, har fået skader efter jordskælvet, men det er ikke slemt i forhold til de fem bygninger lige ved siden af, som er styrtet i grus, fortæller hun.

Se videoen fra en kollapset bygning i den syriske by Azmarin:

Denne hjemmeside bruger cookies til at forbedre din oplevelse. Vi antager, at du er ok med dette, men du kan framelde dig, hvis du ønsker det. Acceptere Læs mere

Politik om beskyttelse af personlige oplysninger og cookies