Seneste Danmarksnyheder

OVERBLIK Derfor holder Kina fast i sin strikse nul-covid-politik

Der er flere årsager til at Kina stadig fører en ekstremt striks coronapolitik. En af dem er, at mange kinesere stadig ikke er vaccinerede og dermed er i risiko for at få et alvorligt covid-forløb.

Det forklarer Flemming Konradsen, professor i global sundhed ved Københavns Universitet og videnskabelig direktør i Novo Nordisk Fonden.

– Kina har for mange sårbare ældre, der ikke er vaccinerede og mange personer lever med underliggende sygdomme, og de er heller ikke blevet vaccineret i den udstrækning, der skal til for at beskytte sundhedsvæsenet. Og så har man udrullet vacciner, der ikke er så effektive som de mest effektive vi fx har i Europa, siger han.

Og skulle flere personer blive alvorligt syge, er Kinas sundhedssystem slet og ret ikke i stand til at håndtere et for stort antal smittede.

– Man har forsøgt at øge kapaciteten i sundhedsvæsenet og investeret i respiratorer og anden infrastruktur, men man mangler simpelthen sygeplejesker til at understøtte det, så man har sat sig selv i en sårbar situation, siger Flemming Konradsen.

Dertil betyder de omfattende nedlukninger, at der ikke er blevet udviklet en naturlig immunitet over for coronavirus i landet.

Denne hjemmeside bruger cookies til at forbedre din oplevelse. Vi antager, at du er ok med dette, men du kan framelde dig, hvis du ønsker det. Acceptere Læs mere

Politik om beskyttelse af personlige oplysninger og cookies