Seneste Danmarksnyheder

Orkanen Ian hærgede i Cuba. Det kan blive endnu værre for Florida i aften

To døde og en million uden strøm. Sådan er situationen efter orkanen Ian raserede Cuba tirsdag aften dansk tid. Onsdag aften rammer den Tampa Bay-området i den amerikanske stat Florida.

Siden Ian forlod Cuba, er den blevet opgraderet fra en kategori-3 orkan til en kategori-4 orkan, som betyder, at vindhastigheden på 50,0-57,9 meter i sekundet er steget til 58,0-68,9 meter i sekundet.

Der er stor frygt for, hvor voldsomme ødelæggelserne kan blive, og derfor bliver det dækket tæt i de amerikanske medier, fortæller DR’s korrespondent i USA Lillian Gjerulf Kretz.

– Det seneste døgn er tusindvis af mennesker blevet beordret til at evakuere, og til det sidste har man forsøgt at barrikadere bygninger og forstærke diger i Tampa Bay regionen, siger hun.

Orkanen Ian bliver en af de kraftigste, der har ramt området omkring Tampa Bay.

Orkaner af kategori-3 eller derover på en skala fra 1 til 5 betegnes kæmpeorkaner. Den seneste gang en kæmpeorkan ramte tæt på Tampa var i 1921.

Se billederne fra orkanens hærgen i Cuba, og hvordan amerikanerne forbereder sig.

Denne hjemmeside bruger cookies til at forbedre din oplevelse. Vi antager, at du er ok med dette, men du kan framelde dig, hvis du ønsker det. Acceptere Læs mere

Politik om beskyttelse af personlige oplysninger og cookies