Seneste Danmarksnyheder

Omdiskuteret grænselov fra Trump-tiden forlænges af Højesteret

Den omstridte lov stod oprindeligt til at udløbe den 21. december, men det blev blokeret af højesteretspræsident, John Roberts, to dage før udløbsdatoen efter appeller fra flere grænsestater, der frygter at antallet af migranter ved grænse vil stige.

Nu har Højesteret vedtaget en forlængelse af Title 42, mens man vil lytte til grænsestaternes forsvar af loven. Der er planlagt høringer i februar og marts, mens en afgørelse forventes til juni.

Splittet Højesteret

Forlængelsen af loven blev vedtaget af en splittet Højesteret med fem stemmer for og fire imod. En af dommerne imod forlængelsen er den konservative Neil Gorsuch, der stemte det samme som de tre mere liberale højesteretsdommere.

Gorsuch påpeger, at Title 42 har til hensigt at bekæmpe covid-krisen, mens de nuværende grænseproblemer ifølge ham ikke er covid-relaterede.

– Det er ikke domstolenes opgave at forevige administrative påbud, der er designet til én nødsituation, bare fordi myndighederne ikke har formået at adressere en anden nødsituation, siger Neil Gorsuch ifølge CNN.

Fra Det Hvide Hus lyder det, at man naturligvis vil efterkomme Højesterets afgørelsen, men at der er behov for at håndtere grænseproblemerne på en anden måde end hidtil.

– Vi fremskynder vores forberedelser på at styre grænserne på en sikker, ordentlig og human måde, når Title 42 til sidst ophører, og vi vil fortsætte med at udvide de legale veje for immigration, lyder det i en pressemeddelelse.

Denne hjemmeside bruger cookies til at forbedre din oplevelse. Vi antager, at du er ok med dette, men du kan framelde dig, hvis du ønsker det. Acceptere Læs mere

Politik om beskyttelse af personlige oplysninger og cookies