Seneste Danmarksnyheder

Økonomisk kovending er ‘nærmest katastrofal’ for briternes premierminister

Nærmest pinagtigt

Nu venter der Liz Truss en opgave, som kan vise sig nærmest umulig – nemlig at opbygge sit eget partis og befolkningens tillid til hende.

Og dagens kovending vil kun give hende en lille pause i den modvind, som hun befinder sig i, vurderer Ole Helmersen.

– Det er kun en lille kovending. Hun har ikke trukket det hele tilbage, hun har kun modificeret det en lille smule, siger han og tilføjer, at hun stadig vil være en “vingeskudt ny partileder” på grund af den måde, hun har håndteret den her sag:

– Tilliden til hende lå i forvejen på et meget lille sted, da hun trådte til, og den er bare blevet endnu lavere siden. Så jeg tror det bliver meget, meget svært for hende at genskabe tilliden til hende igen, pinagtigt, nærmest, at være vidne til.

For Storbritannien som land og for den britiske befolkning er de kommende udfordringer formentlig blevet endnu større, siger han.

– Den britiske økonomi er kommet under stort pres fra de internationale finansielle markeder, tilliden til den britiske regerings evne til at føre en ansvarlig og fornuftig økonomisk politik er kommet under pres, og det vil sige, at de lån, de skal bruge til at finansiere det her, er blevet dyrere. Det vil i sidste ende ramme de almindelige briter – ud over alt det andet, som de må lide med.

En meningsmåling fra YouGov viste den 30. september, at 51 procent af de adspurgte briter mener, at Liz Truss bør gå af som landets premierminister.

Denne hjemmeside bruger cookies til at forbedre din oplevelse. Vi antager, at du er ok med dette, men du kan framelde dig, hvis du ønsker det. Acceptere Læs mere

Politik om beskyttelse af personlige oplysninger og cookies