Seneste Danmarksnyheder

Nyopdagede ofre for Srebrenica-massakre stedt til hvile

I dag, mandag, har tusindvis af mennesker været samlet til en ceremoni i den bosniske ny Srebrenica.

Her blev de jordiske rester af 50 nyopdagede ofre for Srebrenica-massakren for 27 år siden gravlagt.

En massakre, som er blevet kendt som den værste massakre i Europa siden Anden Verdenskrig. Folkedrabet fandt sted under krigen i Bosnien-Hercegovina i 1995, som var en del af krigene i det tidligere Jugoslavien.

Ofrene er for nyligt blevet identificeret, og de ligger nu begravet sammen med 6.671 andre ofre ved mindecenteret Potocari i Srebrenica.

Under ceremonien kom der også en undskyldning fra den hollandske regering rettet mod befolkningen i Srebrenica.

For ved folkedrabet, hvor anslået 8.000 muslimske drenge og mænd blev dræbt af den bosniske-serbiske hær, havde den hollandske FN-styrke Dutchbat III ansvaret for at forsvare FN’s sikre zone.

Men den hollandske styrke var kun let bevæbnet, og blev ladt i stikken af de internationale samfund, hvilket resulterede i folkedrabet.

– Det internationale samfund svigtede og sørgede ikke for tilstrækkelig beskyttelse til befolkningen i Srebrenica. Den hollandske regering har del i skylden for de fejl, der skete i situationen. Og for dette giver vi vores dybeste undskyldning, sagde den hollandske forsvarsminister, Kasja Ollongren, ifølge Ritzau under dagens ceremoni.

Ifølge Folkedrab.dk fremstår massakren i Srebrenica som et symbol på det internationale samfunds svigt under Balkan-krigen i 1990’erne.

Herunder kan du se billeder fra ceremonien.

Denne hjemmeside bruger cookies til at forbedre din oplevelse. Vi antager, at du er ok med dette, men du kan framelde dig, hvis du ønsker det. Acceptere Læs mere

Politik om beskyttelse af personlige oplysninger og cookies