Seneste Danmarksnyheder

Ny russisk lov på vej: Vil gøre det umuligt for medier at få adgang til sikkerheds-informationer

I dag mødes det russiske underhus, Dumaen, til et ekstraordinært møde.

Her forventes det, at de vedtager en lovændring, der blev fremsat af Ruslands magthavende parti.

Lovændringen vil gøre det umuligt for både medier og borgere at få indblik i den russiske sikkerhedstjeneste, herunder også grænsekontrollen.

– Det kan komme til at betyde, at hvis man som russisk borger har problemer ved grænseindrejse eller udrejse, så vil man ikke kunne få en forklaring på, hvorfor man eventuelt er blevet holdt tilbage, og hvad man er mistænkt for, siger Claus Mathiesen, der er lektor ved Forsvarsakademiet og tidligere forsvarsattaché i Ukraine.

– Man begrænser igen russernes rettigheder og friheder.

Men ikke bare borgere vil få det sværere med at finde ud af, hvad der foregår bag sikkerhedstjenestens høje murer, også medierne kan godt glemme alt om at søge adgang til viden.

Medierne i Rusland, som jo i forvejen er under streng statslig kontrol, kan godt spare sig at henvende sig for at få oplysninger om noget, der har med sikkerhedstjenester at gøre, siger Claus Mathiesen.

– Der er ingen grund til at spørge om noget som helst. Man må bare acceptere tingene, som de er.

Denne hjemmeside bruger cookies til at forbedre din oplevelse. Vi antager, at du er ok med dette, men du kan framelde dig, hvis du ønsker det. Acceptere Læs mere

Politik om beskyttelse af personlige oplysninger og cookies