Seneste Danmarksnyheder

Nummerpladestrid antænder nye uroligheder i Kosovo

International fordømmelse

EU har tidligere mæglet i konflikten, senest i november, hvor striden om nummerplader blev begravet efter forhandlinger i Bruxelles.

Men de seneste uroligheder i Kosovo har ført til, at et fredsbevarende EU-køretøj kom under angreb lørdag aften, oplyser EU‘s fredsbevarende mission i området, Eulex.

– Vi bekræfter, at en stødgranat blev kastet mod et Eulex rekognosceringspatrulje i nat nær Rudare. Ingen fra Eulex kom til skade, og der blev heller ikke forårsaget materiel skade.

– Vi opfordrer de ansvarlige fra flere provokerende handlinger og tilskynder Kosovos myndigheder til at stille gerningsmændene for retten, lyder det fra Eulex.

Eulex har været til stede i Kosovo siden løsrivelsen fra Serbien i 2008, og angrebet på EU-køretøjet samt de generelle uroligheder i weekenden har medført international fordømmelse.

EU‘s udenrigschef, Josep Borrell, siger, at han troede, at der var ro på efter nummerplade-striden blev begravet i november.

– Dette er ikke acceptabelt. Jeg ved, at begge parter er villige til at deeskalere, og jeg opfordrer dem på det kraftigste til at gøre det.

– De er nødt til at vende tilbage til dialogen og komme over denne tendens til at kæmpe i gaderne og lave vejblokader. Det er ikke sådan, man opnår løsninger, siger Josep Borrell.

Denne hjemmeside bruger cookies til at forbedre din oplevelse. Vi antager, at du er ok med dette, men du kan framelde dig, hvis du ønsker det. Acceptere Læs mere

Politik om beskyttelse af personlige oplysninger og cookies